Kroonprins stelt eerste Nederlandse windpark op Noordzee in bedrijf Nederlands schoonste elektriciteitscentrale goed uit de startblokken

18 apr. 2007

Veertien schoolkinderen uit Egmond aan Zee hebben vandaag samen met Z.K.H. de Prins van Oranje het eerste Nederlandse windpark op de Noordzee officieel in gebruik gesteld. Met een gezamenlijke krachtsinspanning hebben zij de windmolens letterlijk aangeblazen, waardoor de schoonste elektriciteitscentrale van Nederland in gebruik is genomen. Het Offshore Windpark Egmond aan Zee is op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken gebouwd door Nuon en Shell.

Geen effecten op zeeleven door bouw Goede prestaties van eerste Nederlandse windpark op Noordzee

18 apr. 2007

De prestaties van het Offshore Windpark Egmond aan Zee  – dat sinds het begin van dit jaar technisch operationeel is – zijn tot dusverre goed. Mede dankzij het onstuimige weer in het eerste kwartaal met veel wind, is er meer dan 111 miljoen kilowattuur stroom geproduceerd. Dat is het jaarlijkse stroomverbruik van meer dan 33.000 huishoudens. Vandaag wordt het Offshore Windpark Egmond aan Zee officieel in gebruik gesteld door ZKH. de Prins van Oranje.